Välkomna till 365TV!

Se Nyheter från Göteborg Sport, Dokumentärer, Kultur, Samhällsinformation med mera... 

Intresset och bruket av så väl lokal TV med nya medier för att stärka utrikesföddas möte och inkludering i det svenska samhället har ökat kraftigt de senaste åren.

Dessa initiativ har inte sällan präglats av svensk urban kultur och saknar oftast aspekter av utrikesföddas möte med svensk landsbygd och natur. Detta trots att en hel del av nyanlända har sina direkta eller indirekta rötter i deras hemländers landsbygd.

Det finns inget väl utvecklat TV media eller kvalitativt hög digital produktion som är svenskspråkigt med fokus på olika bakgrund så som vi ser det t.ex. Kanada. I en situation när nu stora grupper nyanlända, inte minst ungdomar, har fått uppehållstillstånd och skall hitta sig i det nya landet finns det behov av att skapa skräddarsydda mediala produktioner utifrån olika kulturella perspektiv i mötet med det svenska samhället. Det handlar om en media produktion som stärker och synliggöra människors färd, händelser, berättelser, frågor, hinder, smärta, glädje och möjligheter i att utvecklas som människa in i ett nytt samhälle.

Utvecklingen av ett mer integrerande / inkluderande media kan också bidra till att synliggöra den inströmning av nya kunskaper som nu ställs till vårt lands förfogande för ny ekonomisk utveckling, näringslivsutveckling, nya jobb, kultur och social rikedom. Det handlar då om nya möjligheter att utveckla Sverige så väl dess landsbygd och stad.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.