Rashida Tlaib, Ilhan Omar, första muslimska kvinnor som valdes till kongressen

Palestina-Amerikanska Rashida Tlaib och Somali-Amerikanska Ilhan Omar har blivit de första muslimska kvinnorna som valts till amerikanska kongressen.
Tlaib tog Michigans 13: e kongressdistrikt i en tävling där hon var den enda stora partikandidaten. Omar vann Minnesota-starkt demokratiska femte kongressdistriktet, som ersatte den första muslimska kongressen Keith Ellison, som lämnade sitt säte för att springa i statens advokat generalkonkurrens.
Vem är Rashida Tlaib och Ilhan Omar?
Tlaib, 42, föddes i Detroit till palestinska invandrarföräldrar.

Hon gjorde historia år 2008 genom att vinna en plats på Michigan Legislature, bli den första muslimska kvinnan att göra det.

Hennes kampanjplattform inkluderade åtaganden för att säkra en minimilön på $ 15, vilket hindrar nedskärningar i välfärdsprogram, till exempel Medicare och Social Security, liksom att stoppa skattebefrielse för stora företag.

Omar, som anlände till USA i åldern 14 år efter flykting inbördeskriget i Somalia, satsade på en likartad progressiv plattform som kräver universell hälso- och sjukvård och lärarfria högskolor.

Hon sade att hennes politiska liv började närvara vid lokala demokratiska jordbruksarbetspartners caucuses med sin farfar efter att ha anlänt i USA.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.